Zintuig | Horen en Ruiken

Analyseer de geluiden en geuren

De zintuigen horen en ruiken heb ik gekoppeld aan een mindfulness oefening die je overal kan doen. Bij deze zintuigen ga je een geur of geluid observeren. Eerst benoem je het geluid en vervolgens analyseer je het geluid met vragen als:

  • Is het geluid hard of zacht?
  • Hoor je hoge of lage tonen?
  • Is het een lang of kort geluid?

Door deze vragen met sliders geef je de doelgroep een steuntje in de rug om op een mindful manier de geluiden en geuren te observeren. Dit werkt hetzelfde bij het ruiken van geuren.

Ik heb deze nieuwe functie toegevoegd omdat door keuzes binnen ons concept het eerdere idee van “lopen met muziek” een stuk beperkter geworden. Daarom heb ik een tweede oefening bedacht. Deze oefening is in deze wireframes ook bij Ruiken gebruikt.

Bekijk alle wireframes
Bas

Author Bas

More posts by Bas

Leave a Reply