Ruik test

Voor het ruiken zintuig wist ik niet precies wat we gingen doen. Eerst had ik het idee om de verschillende planten, bomen en struiken langs de weg in de app op te nemen en een verhaal bij elk van de planten te plaatsen. Ik heb hiervoor contact gehad met herborist Anka van Eerd en met Francien Hoefnagels. Francien vertelde mij dat er verschillende struiken langs de weg staan en met name bij St Agatha een heggenlandschap is waar de meidoorn op dit moment in bloei staat.

Na een test met Ilona (26) in kwam ik erachter dat dit niet het juiste effect gaf. Slechts informatie delen over de lekker ruikende bloesem is niet ontstressend.

Ik ben daardoor verder gaan kijken naar mindfulness en ruiken en toen kwam ik op een ruik oefening uit. Ik heb de oefening uitgetypt op kaartjes en weer getest met Ilona.

Hieruit kwam dat ze het een stuk beter vond:

  • Hier word ik wel rustiger van.
  • Dit kun je ook lopend doen.
  • Het is lastig om geuren te beschrijven.
  • Ik zou dit niet te lang doen.
Ruik idee in wireframe uitgewerkt
Rosa

Author Rosa

More posts by Rosa