Animatie prototypes

Om de visuele prototypes uit de eerdere post te kunnen testen is het van belang om deze te animeren. Dit heb ik gedaan met Adobe Animate. Vervolgens heb ik de filmpjes geƫxporteerd naar verschillende bestandsvormen waarbij .GIF de beste bleek. Dit komt omdat deze ook via browser goed af te spelen zijn en er verder geen videoplayer voor nodig is. Onderstaande animaties ga ik testen bij de doelgroep.

Loading Screen

Een leuk speels resultaat wat bij de eerste tests een positieve indruk op de doelgroep achterlaat. Het animeren was achteraf gezien heel simpel. Echter heeft het veel tijd gekost om de juiste logica hierin te vinden. Ook zie ik achteraf dat ik zo druk was met animeren dat ik de foutieve uitlijning over het hoofd heb gezien.

Ademhaling

Het lastige van deze animatie is het vinden van het juiste ademritme, uiteindelijk heb ik meditatiefilmpjes gebruikt voor het juiste ritme. Ook vermoed ik dat dit per persoon verschilt. Wellicht is het handig om er in een volgende versie een optie aan toe te voegen waarmee je je eigen snelheid kan bepalen.

Loopmeditatie

Ook bij deze animatie was het tempo lastig in te schatten. Ook hier is het bij een volgende versie wellicht handig om een variabele snelheid of een opbouw toe te voegen, het is zo erg saai. Vanuit de doelgroep kreeg ik vooral de vraag “wat is dit precies?”. Met een kleine uitleg is het wel direct duidelijk, dus deze ga ik er ook in verwerken.

Bas

Author Bas

More posts by Bas