Gesprek met Marcel 2 april

  • “Waarom een chaos tunnel? De mensen zijn al gestrest?”
  • “Het blijft een kloosterpad, we hebben een leuk relaxed concept, maar hoe staat het met de kloosters? Dus we zijn gaan kijken naar de kloosters. Retraite, tot rust komen in de kloosters. Enerzijds het zelf onderzoeken en zelfmeditatie, anderzijds retraite waar je aangeleerd krijgt hoe je het beste mindful bezig kan zijn.”“Klopt, je zou de nonnen en paters kunnen inzetten bij het klooster. Maar het gaat natuurlijk om het pad. Je wilt het pad promoten. Hoe krijg je de doelgroep zover dat ze komen, en hoe krijg je het voor elkaar dat als ze eenmaal er zijn, dat het een mooie belevenis wordt.”“Wanneer je al in het klooster bent, voel je ook een moment van rust.”“Je kan per klooster iets anders doen, bij de een drink je een biertje, bij de ander kom je tot rust.””Dat moet in kaart gebracht worden. Er zijn dan wel ankerpunten, ja daar is dit en daar is dat. Wat zijn de specifieke karakteristieken in dat traject? Proeven zou je kunnen aanwenden door: bramen, besjes, struiken te plukken en bij de bierbrouwerij te drinken. Als de insteek van tot rust komen is, wat maakt het voor de doelgroep dan zo aantrekkelijk om die stap te maken? En wat spreekt ze aan, en wat kun je doen in zo een traject om ze echt te laten komen. Misschien is er wel iets in een traject wat echt aanspreekt. Of bedenk iets waardoor het wel interessant wordt.”

 

Met Marloes de route uitgestippeld

Daarvoor hebben we samen met Marloes, onze opdrachtgever, samen gezeten om te kijken naar welke kloosters deel uitmaken van ons traject.

Den Bosch
Heeswijk
Uden
Megen
Velp
St. Agatha
Boxmeer
Handel
Aarle-Rixtel
Eindhoven
Vessem
Oirschot
Berkel-Enschot
Biezemortel
Vught

Hoe verdelen?

  • We weten welke kloosters meedoen, maar hoe gaan we de zintuig oefeningen verdelen?
  • 1 etappe = 1 zintuig?
  • 1 etappe = 5 zintuigen?
  • Klooster = zintuig, dan wandelen, dan weer een klooster / zintuig?
Rosa

Author Rosa

More posts by Rosa