Concepten Ontstressen

Tussen de brainstorms door ben ik ook een aantal concepten uit gaan werken. Dit omdat we toch echt richting iets testbaars moeten gaan. Zie hieronder mijn uitwerkingen.

Overzicht

Na de brainstormsessies heb ik de beste concepten die ik tijdens de brainstorms heb opgedaan even netjes neer te zetten. Hierbij had ik zelf al een redelijk beeld in mijn hoofd maar om dit te kunnen voorleggen ben ik deze verder uit gaan werken. Hiervan heb ik onderstaande 3 uit gaan werken

1. The Humble Monk Walk

Dit concept staat in het teken van ontstressen door inleving. Hierbij is het idee dat je wat meer de geschiedenis in gaat en echt leert wat de vroegere pelgrims te verduren hadden tijdens een kruistocht. Het bedoelde effect is dat de doelgroep door deze ervaring de kleinere dingen in het leven leert waarderen.

2. The tunnel of CHAOS

In het kader van contrast opzoeken is hier de chaos tunnel. Wanneer mensen de rust opzoeken en bijvoorbeeld richting een bos gaan, kom je geleidelijk in een steeds rustigere omgeving.

De chaos tunnel is HET contrast in het bos, in deze tunnel is het complete chaos en prikkels. Met als doel om de doelgroep de rust nog meer te laten waarderen.

3. Het zintuigen pad (gekozen concept)

Dit concept is onze grote favoriet. Je gaat wandelen en bij elk stuk of deel van de wandeling wordt er een ander zintuig aangesproken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voelen (de loopmediatie), zien (visuele speurtocht) of proeven (bessen onderweg of in de abdij)

Analoog vs digitaal

Na deze concepten stonden we nog voor de vraag: willen we het concept analoog of digitaal uitwerken? Daarom heb ik per onderdeel gekeken wat de voor/nadelen zijn van elk.
Na gesprekken met de doelgroep, welke aangaven altijd hun telefoon bij de hand te hebben en hier geen stress van te ervaren, i.c.m deze afwegingen. Hebben we geconcludeerd dat digitaal werkelijk meer te bieden heeft en willen we graag verder met een App.

Bas

Author Bas

More posts by Bas