Van de geïnterviewden is ruim 79,5% vrouw en 20,5% man. Wandelaars zijn over het algemeen 40 – 70+. De meest populaire wandeltocht van Nederland is het Pieterpad, dit is ook gelijk een tocht welke mensen nog graag zouden willen lopen. De doelgroep vindt nieuwe wandeltochten het meest op wandelwebsites en op social media. 40% maakt gebruik van een wandelapp, 62,3% van bewegwijzeringsborden, 51,2% van een routekaart en 43% van een wandelboekje De wandelaars lopen het liefst alleen (62,8%)

De redenen dat deze doelgroep wandelt is voor 81,9% het genieten van de omgeving. De wandelaars van 40 tot 70+ zijn intrinsiek gemotiveerd om te wandelen.

 

Conclusie Enquête Wandelaars

De conclusie die we kunnen trekken uit de enquête met de wandelaars is dat onze doelgroep intrinsiek gemotiveerd is.  Elk gesproken persoon uit de doelgroep zou erg graag het pad willen wandelen en wil er meer informatie over. Dit is dan ook de reden dat wij ons niet gaan focussen op deze doelgroep, omdat zij toch wel zullen komen.

Interessante statistieken

Onze enquete had ruim 200 respondenten. In de foto’s hieronder zijn de interessante statistieken te vinden.

Sorteren wandelroutes

We hebben post-it’s gesorteerd, hierop welke bestaande wandelroutes het meest in de smaak vallen bij de doelgroep.

Hieruit bleek dat wij het beste een voorbeeld kunnen nemen aan het Pieterpad.

Wandelroutes door Nederland

Welke wandelroutes zijn er allemaal in Nederland en waar zijn ze?

Bas

Author Bas

More posts by Bas

Leave a Reply