Frans van der reep

Een expert op gebied van trends

Om meer kennis te krijgen over de ontwikkelingen met betrekking tot technologie en de werking hiervan. Heb ik mij ingelezen op de stukken van Frans van der Reep. Een futurist en actief spreker over thema’s als: The dark side of technology, storytelling, privacy en platformwerking. Wellicht zijn niet alle artikelen even interessant voor Ons Kloosterpad, maar voor mijn ontwikkeling heb ik hier nieuwe perspectieven en kennis uit kunnen halen.

Samenvattend

Technologie heeft een duistere kant, waarbij het steeds verder richting het afhankelijke gaat. Dit is gevaarlijk voor de mensheid, over een aantal jaar is er geen weg meer terug.

Platformen zoals de social media en bijvoorbeeld spotify komen steeds meer aan de macht. Hij die het platform beheert heeft de macht, niet meer de content creator. Zonder het platform ben je niks.

We zijn veel te nonchalant met het implementeren van nieuwe technieken en kijken te beperkt naar de gevolgen. Zo stelt frans op zijn website:  “Pas vanuit een begrip wat er gebeurt als gevolg van nieuwe tech, en dat wij de crowd zijn, kunnen we positie kiezen en onszelf echt organiseren.”

Bas

Author Bas

More posts by Bas