Camino de Santiago

Santiago de Compostela is een van de meest bekende bedevaartsoorden. Pelgrims uit de hele wereld komen naar Europa om de tocht te maken. De voettocht wordt ook wel de Camino de Santiago genoemd (De weg van Santiago). De Camino is benoemd tot werelderfgoed.

Pelgrims die de tocht lopen zijn herkenbaar aan de schelp die zij met zich meedragen. Het is een teken van de heilige Jakob, die volgens de legende in Santiago de Compostela begraven ligt. De schelp komt terug in de bewegwijzering en elke pelgrim draagt een schelp mee zodat je hen kan herkennen. De camino kent vele tradities, zoals dat pelgrims een steen van huis meenemen en bij Cruz de Ferro achterlaten waarmee ze symbolisch hun zonden van zich afleggen en verlicht de weg vervolgen.

Kumano Kodo

De Kumano Kodo pelgrimsroute die naar Kumano gaat kent drie sub routes. Kiji, Kohechi en Iseji. De Kumano Kodo route is geregistreerd als werelderfgoed in 2004. De route geeft een onvergetelijke wandelervaring en laat je geest samenkomen met de Japanse geschiedenis en eeuwenoude cultuur. Het is een wandeltocht door de prachtige natuur en langs honderden kleine, maar ook grote tempels die aan de voet staan van een aantal religies. Ontdek de 1000 jaar oude geschiedenis van deze betoverende wandeltocht en wordt één met je geest.

Rosa

Author Rosa

More posts by Rosa