(her)oriënteren

By February 18, 2019Context, Onderzoek, Rosa

Chaos

Er is verwarring bij mij over hoe ik het beste dit project kan organiseren. Ik herinner me uit jaar 2 bij het vak Research en Report dat het boek 101 Design Methods werd aangeraden om te raadplegen tijdens het afstudeerproces.

Structuur

Ontwerpprocessen gaan van het ene naar het andere, soms zit er geen logische volgorde in. Toch vind ik het fijn om een bepaalde structuur aan te houden. Ik heb het boek gehaald en aangegeven welke onderzoeksmethoden voor ons interessant kunnen zijn. De mappen structuur van onze gedeelde Google Drive heb ik aangepast zodat het past bij de methode van het boek. We hebben afgesproken om in de aangegeven mappen structuur te werken en het zo goed mogelijk in te delen. De website is ook in deze volgorde samengesteld:

  • Onderzoek – Onderzoek naar context en Audience
  • Analyse – Insights benoemen uit het onderzoek
  • Synthese – Insights omzetten naar concepten
  • Prototype – Concepten uitwerken naar prototypes

Om een goed beeld te krijgen van waar we mee te maken hebben zijn we begonnen met het werkveld in kaart te brengen. Wat zijn de huidige trends? Wat is er in het nieuws? Waar staan we nu? Het kan ons helpen om een richting te kiezen voor het project.

De afbeelding hiernaast is een verzameling van pagina’s uit tijdschriften. Te zien is dat er veel gesproken wordt over in balans zijn, gezondheid, forever young, video, artificial intelligence, winterweer, podcast, organized werken, open workspaces, depression, terrorisme, LHBTQI, verwonderen, natuur, duurzaamheid.

Note: Alle gebruikte magazines zijn recent, in ieder geval van oktober 2018 tot februari 2019.

Rosa

Author Rosa

More posts by Rosa