Wandelroute van het jaar 2019

By February 6, 2019Context, Onderzoek, Rosa

Bij de Fiets en Wandelbeurs is het Romeinse Limespad uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar 2019. Pluspunten van de wandeltocht zijn de route langs verschillende historische plaatsen als Leiden, Woerden, Utrecht en Nijmegen. Daarnaast volgt de route een afwisselend landschap aan polders, uiterwaarden, bossen, heuvels, rivieren en kanalen.

Naast verharde paden zijn er ook veel onverharde paden, wat het explorerende gevoel versterkt. De jury prees de uitstekende bewegwijzering. Ook bevat het Romeinse Limespad een uitstekende wandelgids met achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. De route heeft ook nog eens een origineel thema, in dit geval historisch.

De route is tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende organisaties, de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, ANWB, RomeinenNU, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De provincie Noord-Brabant werkt al samen met Stichting Wandelnet. Voor Ons Kloosterpad zou het nuttig kunnen zijn om de wandelgids van het Romeinse Limespad te bestuderen. Het zou mooi zijn als Ons Kloosterpad zich in de toekomst ook Wandelroute van het jaar 20… mag noemen!

Bron van de foto: https://wandelnet.nl/romeinse-limespad-law-16

Rosa

Author Rosa

More posts by Rosa